Лицето на NOVA сподели своя практически опит на опит на събитието “Ключовете за успех на жените в бизнеса”

“Разполагам с независимост и помагам на хората, което за мен е изключително ценно. Журналистиката е професия, в която е трудно сам да си бъдеш шеф, но важното е, че можеш да се развиваш и самоусъвършенстваш.”, сподели Марина Цекова на дневното Business Lady Live събитие със споделяне на практически опит “Ключовете за успех на жените в бизнеса”.

В момента тече първата част от седмото издание на Годишните награди “Business Lady 2017”, инициирани от сп. Business Lady и Business Lady Club в София, хотел Балкан (бившия хотел Шератон). На втория панел от практическата среща “Личен живот и бизнес: МИСИЯ ВЪЗМОЖНА” бяха разгледани темите за плюсовете и минусите при старт на собствен бизнес,  как да избегнем  професионалното прегаряне и иновативни методи за релакс в бизнеса.

Добри практики от житейския си професионален опит в този панел, освен  Марина Цекова, споделиха Ани Хира - бизнес консултант Човешко развитие, арх. Богдана Панайотова, Десислава Петева, Юра Драганова - директор “Човешки ресурси” в “Солвей Соди” АД, президентът на Зонта клуб “Света София”Виктория Стоянова,  основателят на Start IT Smart и MetaReading Димитър Караманчев, Александър Николов - бизнес консултант и коуч, автор на книгата “Бизнес растеж”.

“Моята мотивация беше желание за експеримент. Към днешна дата се мотивирам от моя екип, за който нося отговорност – да го развивам, да управлявам позитивни взаимоотношения.”, разказа арх. Богдана Панайотова

“Жените взимат по-бързо решения от мъжете. За бърз старт на собствен бизнес, жените са по-различни от мъжете. Ако бизнесът не се монетизира, той си остава само едно скъпо хоби и не можеш да помогнеш на толкова хора, на колкото имаш идея и би ти се искало. Само 10% от жените се мотивират от финансовия фактор, при стартиране на собствен бизнес.”, споделя Александър Николов.

 “Не е много смислено да се делим на жени и мъже. Най-големият казус при стартирането на собствен бизнес е работохолизмът. Защото хората стартират такъв, за да имат повече свободно време, а след това осъзнават, че работят по 16 часа на ден.”, смята Димитър Караманчев:.

“Бърнаутът или професионалното прегаряне е въпрос на правилно управление на времето. Можем да го избегнем, ако разчетем правилно и навреме знаците и вземем адекватни мерки.”, препоръчва Ани Хира.

На официална церемония тази вечер сп. Business Lady ще връчи своите годишни награди за 7-ма поредна година. По този повод организаторите са подготвили прекрасна шоу програма. Водещи на събитието ще бъдат актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев. Участие ще вземат още квартет “Белканто”, които са финалисти в четвърти сезон на X Factor, младите цигуларки от Нов симфоничен оркестър, талантливите деца – музиканти и лауреати от фондация “Консонас” и шампионите на България за професионалисти в спортните танци от клуб по спортни танци “Проданс”. Тази година организаторите ще отличат дами в категории като Икономика и мениджмънт, Здравеопазване, Строителство, Финансов сектор, Фармация, ИТ сектор, Човешки ресурси, Земеделие, Бързо развиваща се компания, Личност - вдъхновител и други.

Наградите се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост.