Танковски подчерта, че не би рискувал за 150 лева

Кметът на карловското село Войнягово, който беше арестуван с подкуп от 150 лева, говори пред NOVA. Парите, които поискал, не били за лична облага, както твърди прокуратурата.

ДО 5 ГОДИНИ ЗАТВОР: Кметът на Войнягово поискал 150 лв. подкуп

25-годишният Тодор Танковски твърди, че обвиненията срещу него са скалъпени и че е жертва на постановка, за да бъде отстранен.

„Казах ви какво щеше да се случи с тези пари. Нито са ми били за лична облага, нито с тези пари ще забогатея, нито ще обеднея. Не мисля, че за 150 лева ще си вкарвам някакъв такъв кошмар.  Ще се покаже нали кой е крив, кой е прав”, каза той.

Кметът признава, че е поискал от въпросния търговец 150 лева, но отрича сумата да е била за подкуп. Парите били за спонсорство. Често се обръщал за помощ към бизнесмени, защото бюджетът на кметството недостигал, а въпросните пари щели да отидат за изграждането на спортна площадка.

Две са версиите за ареста на кмета на Войнягово

„Тези средства трябваше да са предназначени за изграждането на  успоредка и лост, спортни съоръжения, но и без тях пак ще ги направим”, каза Танковски.

Той подчертава, че само веднъж е виждал търговеца, когото полицията разследва за незаконен добив на инертни материали от  река Стряма.

„Съобщавали са ми за него, както и за въпросното отнемане на инертни материали, но само са ми казвали, че са го виждали. Не го познавам лично”, категоричен бе той.

СРЕЩУ КОРУПЦИЯТА ВЪВ ВЛАСТТА: 213 подадени сигнала, 3 с реални данни за нередности

На въпрос дали е получил парите с уговорката да прикрива търговеца, кметът отговори така:

„Също не искам да коментирам това. На такава длъжност съм, на която не мога да участвам в такива сделки за прикриване на някой, защото не мисля, че е редно.”

В селото вече тече петиция и се събира подписка в защита на кмета. Срещу него е повдигнато обвинение за лично укривателство с цел имотна облага. Заплашват го до 5-години затвор, ако бъде признат за виновен.

„Спокоен съм, чист съм пред съвета си. Мисля,че продължавам напред да работя с пълни сили. Хората това очакват от мен”, каза той.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.