Певецът е посланик на кампанията "Грижа, любов, игра за всяко дете" на УНИЦЕФ България

“Направих преоценка на приоритетите си през последните години. Преместихме се да живеем сред природата. Разбрах, че имам нужда от повече време с децата ми. Прередих приоритетите си и започнах да ценя повече времето си и да не ощетявам семейството ми заради ангажименти с други хора. Работата ми не намаля, но съм доста по-организиран”, разкри Владимир Ампов – Графа в “На кафе”.

“Надявам се, че успявам да съм пълноценен родител. Най-трудното и отговорно нещо е да бъдеш родител. Особено в ранните детски години, през първите три, е важно как тръгваш към детето си. Стартът трябва да бъде пълноценен”, смята певецът.

“Децата днес са много по-напред в сравнение с нас. Много по-сензитивни са и по-добре с технологиите. Хубаво е родителите да направят баланса и за себе си. Смятам, че книгите са нещо изключително важно и трябва да влязат в живота в ранна детска възраст. Това трява да стане по-естествен начин и да им е интересно. Самото четене развива въображението по друг начин”, убеден е Графа.

“Работя заедно с УНИЦЕФ от доста години и съм част от различни кампании като "Грижа, любов, игра за всяко дете" и за ранното детско развитие. Хората могат да намерят ценни съвети за отглеждането на децата през първите три години. Това е страхотно, защото няма училище за родители. Понякога те се объркват и не знаят какво да правят, затова са създадени патронажни грижи, които да има помогнат”, разказа популярният български изпълнител.

УНИЦЕФ в България, в партньорство с правителството и гражданското общество, работи по дългосрочни програми за подкрепа на семействата. През 2013 г. УНИЦЕФ и партньори разработиха пилотен модел – Център за майчино и детско здраве в областите Шумен и Сливен, където обучени медицински сестри и акушерки предоставят безплатни домашни посещения на бременни жени и семейства с деца до 3 години. Патронажните сестри предоставят практически насоки за здравето, кърменето и храненето, стимулирането на развитието на децата, както и други въпроси, свързани с позитивното родителство. От началото на програмата, сестрите и акушерките са подкрепили над 11 000 деца и семейства в Шумен и Сливен, или близо 70% от всички момичета и момчета на възраст 0-3 години в двете области.

Кампанията, на която Нова Броудкастинг Груп е медиен партньор, е част от глобалната инициатива на УНИЦЕФ "Ранните моменти са от значение", която се подкрепя от посланици на добра воля като Дейвид Бекъм, Новак Джокович, Шакира и Пике, Том Брейди и Жизел Бюндхен. В България посланици на кампанията "Грижа, любов, игра за всяко дете" са Мария Илиева, Влади Ампов – Графа, Славена Вътова, Владо Николов и Гала.

“Децата не бива да се изолират от околния свят и трябва да се възпитават в емпатия и да им се предават ценностите, които са ни предадени на нас от родителите”, смята Графа.

Какво разказа още Владимир Ампов – Графа за своето семейство и музикалните си проекти, гледайте във видеото от “На кафе”.