По колко часа може да чака един автомобил, за да пресече границата ни с Турция?

Натоварен трафик през граничните ни пунктове се очаква днес и през утрешния ден. Ваканциите започнаха, освен пътуващите българи, през пунктовете у нас вероятно ще преминат и десетки хиляди турски граждани, които работят в страните от Западна Европа и през тези дни се връщат към Турция.

Пунктовете работят с пълния си капацитет, отпуските на служителите са ограничени за летния период, казват от „Гранична полиция”. Очаква се ръст на трафика с около 30%.

Трафикът е доста интензивен от рано сутринта в съботния ден. Това се наблюдава през последните 10 дни, когато гастарбайтерите започнаха да пътуват. Освен това, много българи пътуват през почивните дни до Одрин на пазар.

Засилен трафик на границите ни с Турция и Сърбия (ВИДЕО)

В късните часове на петък вечерта обаче опашката от автомобили на ГКПП „Капитан Андреево” е стигала извън бариерите на граничния пункт. Очаква се гастарбайтерите да пътуват активно към Турция и през следващите две седмици, а след това трафикът да се обърне в обратна посока.

Чакането на границата на ГКПП „Капитан Андреево” отнема повече от час, като в най-натоварените часове може да се чака и 7-8 часа.

През 2017 г. през ГКПП „Капитан Андреево” са преминали над 2 милиона автомобила с над 5 млн. пътници.

Репортер: Димитър Иванов

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.