За хуманната професия говорят двама преподаватели от столични училища

Учениците са капитал, в който ние инвестираме и той ще даде плодове след няколко години”. Това каза в ефира на „Здравей, България” Христо Господинов, преподавател в Американо-английската академия. Той и колегата му Александър Чакмаков от 31-во СУЧЕМ в София са двама от младите учители, избрали да работят у нас.

Трябва ли да се ходи на училище? Говорят първолаците (ВИДЕО)

Те са категорични, че най-важен е за обучението и развитието на децата е правилният подход от страна на преподавателите.

Никога не съм имал проблем с дисциплината. Малката тайна за това е да обичаш учениците си, да ги подкрепяш. Тогава те няма как да отвърнат по друг начин”, казва Чакмаков.

Двамата учители подчертаха, че административните неща, с които се налага да се занимават преподавателите у нас, пречат на работата им и на това да се отдадат изцяло на образоването на учениците.

НАЧАЛО НА УЧЕБНАТА ГОДИНА: Първи звънец за 60 000 първокласници

Това изяжда от ентусиазма на всички млади хора, които искат да бъдат учители в България”, категоричен бе Христо Господинов. Той призова и родителите да се включват активно в процеса по образоване на техните деца и да работят активно с учителите, за да се изкоренят всички проблеми, които стоят пред децата и тийнейджърите.

Пред NOVA говориха и преподаватели от столичното 151-во училище, което е известно с многото си млади учители.

"Това, че между мен и учениците няма такава разлика във възрастта, е плюс. Те ме приемат радушно с отворени обятия. Има респект и уважение, но е една идея по-лесно", Алексадър Лазаров заместник-директор на учебното заведение

Целия разговор с него и колегите му гледайте във видеата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.