Как реагираме, когато срещнем различни от нас?

Как реагираме, когато срещнем различни от нас хора? Отговорът търсим в Световната седмица на глухите. С оригинална кампания те се опитват да привлекат вниманието на останалите – успешен ли е експериментът?  

Дочка и Хриси са доброволки в кампанията. Дочка мечтае да бъде учител и да помага на глухи деца, а Хриси намира вдъхновение в спорта. Общото между двете е, че не чуват. Въпреки това усмивките не слизат от лицата им, въпреки апатията на минувачите. Казват, че са пример за глухи хора, които са успешни защото други глухи хора могат да видят този пример и да не се притесняват,  да се включат повече в социални дейности, както и чуващите хора да разберат, че не е сложно да общуваш с човек, който не чува.

Злоупотреба на гърба на хората с увреден слух

Двете жени отправят  предизвикателство към малкото, които се спират започва със снимка. Следва произволно изтеглена дума, която да повторят но на жестомимичен език.

Все още има хора, които подхождат със страх или неразбиране, казва Александър, който председателства организацията на глухите активисти.

Хора с увреждания излизат на протест срещу реформите в ТЕЛК

Над 20 хиляди са хората, които използват жестомимичен език у нас, а Дочка и Хриси ще продължат с мисията си.

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.