Политиците ще проведат работен обяд с премиера на Израел Бенямин Нетаняху

Премиерът Бойко Борисов е домакин на четиристранна среща на високо равнище между България, Гърция, Румъния и Сърбия в резиденция "Евксиноград" във Варна.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Министър-председателите Бойко Борисов, Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и президентът Александър Вучич ще обсъдят развитието на съвместните инфраструктурни проекти в контекста на свързаността на Балканите. Фокус на срещата ще бъде и задълбочаването на регионалната стабилност, както и актуални европейски въпроси.

При посрещането на гостите Борисов изтъкна факта, че това е втората среща за изминалите шест месеца, което е доказателство за продуктивността на този формат. Според премиера той допринася за задълбочаването на регионалното сътрудничество и за развитие на добросъседските отношения.

Борисов към Нетаняху: Надявам се да развием високите технологии (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Нашите четири страни споделят общи отговорности за укрепването на сигурността, икономическото развитие и свързаността на региона", подчерта българският премиер пред колегите си преди началото на четиристранната среща. Той изрази увереност, че разговорите по проектите от общ интерес ще продължат така, че в оптимални срокове да се реализират постигнатите договорености, с цел обезпечаване на свързаността, сигурността и стабилността в региона на Югоизточна Европа. Според министър-председателя присъствието на израелския премиер Бенямин Нетаняху също ще бъде в интерес на ползотворния многостранен диалог. 

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.