Опасно ли е разделението в редиците на партията?

"Категорично подкрепяме исканията на протестиращите. Но ние няма да призоваваме нашите членове и симпатизанти да излязат на протест. Те са свободни да вземат сами своето решение", заяви за "Здравей, България" секретарят на парламентарната група на БСП Кристиан Вигенин.

БСП отново поиска независима проверка на пътищата у нас

По неговите думи политическата подкрепа на това недоволство е важна. Чрез алтернативните политики и предложения алтернативен бюджет БСП показва, че има решение, каза още Вигенин. Според него се правят множество опити за неглижиране на недоволството, като то се представя като дирижирано. 

"Опитът да се дискредитира протестът по никакъв начин няма да реши проблема. Важно е да се концентираме върху политиката, а не върху медийните интерпретации", каза още Вигенин.

Според него БСП е заявило, че правителството се е изчерпало, а ГЕРБ няма идеи за управлението и бъдещето на страната. Тази позиция не се е променила. Хората не вярват на политиците и институциите, категоричен беше Вигенин. 

БСП и КНСБ в спор за данъците за старите коли

"Ако парламентът не работи, вероятно ще нанася по-малко щети, отколкото ако работи. Разочарованието от ГЕРБ е системно. Сега е моментът, в който обществото наистина търси алтернатива. Това, което предлага БСП, е добре премислено и реалистично", заяви секретарят на БСП.

Вижте повече по темата във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.