Ирен Савова коментира случилото се

Входът на дома и кантората на адвокат Ирен Савова осъмнаха с некролози, на които пише, че тя е "починала от черните си магии". Тя е защитник в много знакови дела, сред които делото "Иванчева" и процесът за царските имоти. Савова каза за "Здравей, България", че е разбрала за тях от свои съседи. Тя не знае кой би направил подобно нещо и какви са мотивите му. 

"Това е изключително налудничаво. Не мога да предположа кой е. Този въпрос трябва да бъде отнесен към органите на реда. Веднага сигнализирах на телефон 112. Съседите ми са разпитани. Направила съм всичко, което мога в качеството си на гражданин. Като че ли по този въпрос не се работи. Не са ме търсили нито от полицията, нито от прокуратурата", заяви Савова.

ОБРАТ: Апелативният спецсъд спря „домашния арест” на Иванчева и Петрова

Тя смята, че случаят може да се неглижира, но това не го прави по-малко престъпление. Адвокатът призова прокуратурата към адекватни действия. По нейните думи в района има достатъчно камери, които биха помогнали да се установи извършителят. 

"Това, което се случва по делото "Иванчева", е една изключителна жестокост. Това е така още от първия ден на задържането. На всяко влизане и излизане от ареста те са събличани чисто голи, за да бъдат проверени. Двете жени са в килия с размер 2 на 3 метра, която споделя обща тоалетна със съседната килия. Двете очевидно не са в добро здравословно състояние", каза още адвокатът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.