Обявеният протест в София не се състоя

Обявеният протест и автопоход в столицата срещу цената на горивата и ниския стандарт на живот не се състоя. Протести обаче имаше в няколко града на страната.

Снимка: Надя Ганчева 

Протест в Монтана с искания за по-висок стандарт на живота

В Перник по традиция протестиращите се събраха в кв. „Изток”, откъдето потеглиха на автошествие. Плановете са да не блокират магистрала „Люлин”, а само да обикалят около града. Те са ескортирани от полицейски патрули. Недоволните казват, че протестират не само срещу високите цени на горивата, а искат достоен живот, по-високи заплати и пенсии.

Протести имаше и в Казанлък, там шествието беше пешеходно. Хората минаха по централни улици, които останаха блокирани за кратко.

В Шумен протестът започна с автошествие през града, а протестиращите блокираха за кратко и едно от главните кръстовища. Недоволството им е свързано с политическата система и ниския стандарт на живот в страната.

Цветан Цветанов: Протестите са демократична форма, стига да не пречат на другите

А в социалните мрежи вече тече организация за нови протести утре. Очаква се недоволни да се съберат в София, Пловдив, Варна, Бургас, Шумен, Монтана, Перник, Велико Търново, Димитровград. Възможно е точно в 12 на обяд да бъде блокиран и подбалканският път край Сопот.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.