Арестът е и по повод случая "Титаник"

Бившият македонски премиер Никола Груевски, който се укрива в Унгария, се сдоби с нов 30-дневен арест и за случая "Титаник", свързан с измами на предишните парламентарни избори. 

Груевски остана без имунитет, но с депутатска заплата

Заев: Вярваме, че Хърватия първа ще подпише членството на Македония в НАТО

Председателят на съдебния състав съдия Осман Шабани заяви на днешното гледане на делото в Наказателния съд, че е взето решение за определяне на мярка арест от 30 дни, смятано от деня на неговото откриване. Мярката арест бе поискана от прокурорката от Специалния съд Лиле Стефановска на предишното заседание на съда. Преди това съдът реши Груевски да бъде съден задочно, съобщава БТА.

На изслушването по казуса в сряда бяха прочететни СМС съобщения. По-голямата част от тях са между Груевски и обвиняемите Миле Янакиески и Гордана Янкуловска и се отнасят за организиране на гласоподаватели от диаспората в изборите през 2011 г.

От комуникацията се разбира, че е била договорена изработка на паспорти и набиране на избиратели и кандидати чрез дипломатическите представителства в чужбина, но и за дейности за организиране на избиратели в институциите.

Технически съветник от страна на защитата също присъства в съдебната зала.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.