Това каза македонският премиер при посещението си в Загреб

Премиерът на Македония Зоран Заев е на официално посещение в Хърватия. Той изрази благодарност към хърватските граждани и към колегата си Андрей Пленкович за подкрепата спрямо Република Македония в интегрирането й към ЕС и НАТО, предаде БГНЕС.

Груевски остана без имунитет, но с депутатска заплата

"Вярваме, че Хърватия ще бъде една от първите държави, които ще подпишат протокола за членство на Македония в НАТО, както и че Македония ще бъде 30-ата държава-членка. Имаме договор и с България. Правим реформи в съдебната система, медиите, публичната администрация, борбата с престъпността и корупцията. Очакваме, че ще започнем преговори с ЕС през юни. Това посещение в Хърватия е просто още едно силно послание за голямо приятелство между двете страни", заяви Заев.

"В Македония бяха взети важни решения. Считам, че до края на януари парламентът ще подкрепи Договора с Гърция, последван от подкрепата на Договора от Гърция и от протокола за членството на Македония в НАТО", добави Заев.

Заев: Груевски ще бъде върнат, за да излежи присъдата си

Хърватският премиер Пленкович подкрепя политиката на македонския си колега, като заяви, че Заев и правителството са взели редица смели решения, които ще се отблагодарят с официално членство в НАТО и с начало на преговорите с ЕС.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.