Тази година във фокуса на кампанията са децата с трайни увреждания

Коледна елха грейна и на "Дондуков" 2. Президентът Румен Радев и децата, подпомогнати от благотворителната инициатива „Българската Коледа”, украсиха заедно празничното дърво в президентството. По традиция държавният глава кани десетки деца и техните родители в Гербовата зала, за да закичат голямата елха. В украсяването на дървото се включи и съпругата на Румен Радев - Десислава Радева. Там бяха и лекари от детски клиники, в които се лекуват децата на „Българската Коледа”.  

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

„Коледа сбъдва нашите мечти. Най-хубавото на празника е това, че ни събира заедно. Когато хората са заедно и се подкрепят, животът става по-добър и по-скъп. Най-красивото нещо са детските усмивки. Те ни показват, че трябва да бъдем добри”, заяви президентът Румен Радев.

Дете на „Българската Коледа” – на крачка от мечтата си дa проходи (ВИДЕО)

Инициативата се провежда за 16-а поредна година. И тази година във фокуса на "Българската Коледа" са децата с трайни увреждания. Кампанията за подпомагането им е целогодишна. Всеки, който желае, може да се включи като дари един лев с SMS на кратък номер 1117.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.