Ако това не се случи, ще поискат оставката на вътрешния министър

БСП поиска отстраняването на шефа на полицейското управление в Бяла Слатина. Мотивите са палежи в село Галиче, притискане на свидетели по делото на Ценко Чоков и побой над застъпници от БСП заради кметския вот по-рано тази година.

Левицата поиска и незабавна проверка на Областната дирекция на МВР във Враца. Ако полицейският шеф в Бяла Слатина не бъде сменен, БСП ще искат оставката на вътрешния министър.

„Палежите и пожарите не са единствените. Там те бият, палят и те съдят, че се оплакваш. Това е манталитетът на мутрите от 90-те години, които дерибействат в този район”, заяви Веселин Тушинов, бивш кандидат за кмет на с. Галиче.

„Моментално да бъдат възстановени редът и спокойствието в селото. В противен случай ще прибегнем към искане на оставката на министъра на вътрешните работи”, заяви Кирил Добрев от БСП.

„Ако имаме данни, че началникът на районното не си е свършил работата, естествено ще предприемем и мерки. Засега нямам такива данни. Ако има конкретна информация за неизпълнени задължения, ще помоля да бъдат предоставени, за да бъдат проверени”, коментира вътрешният министър Младен Маринов.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.