От ГЕРБ нарекоха твърденията на БСП манипулация

Обвинения в непрозрачно разпределение на държавни пари. Кметове на БСП поставиха ултиматум - може да напуснат Управителния съвет на Националното сдружение на общините  заради разпределението на средства от правителството към местната власт. По изчисления на социалистите от близо 550 млн.лв., раздадени за общините тази година, около 400 млн. лв. са получили кметовете на ГЕРБ, втори били общините на ДПС  с  94 млн.лв. Кметовете на БСП получили около 11 млн.лв., твърдят социалистите.

"И да не ми излизат – финансовият министър или министър-председателят да ми казват, че кметовете на БСП нямали проекти, затова не получавали финансиране. Над 150 са подадените проекти, които са получили нула финансиране от четирите постановления, които тази година са раздавани", каза депутатът от БСП Кирил Добрев.

От ГЕРБ нарекоха твърденията на БСП манипулация. Пред NOVA председателят на Сдружението на общините Даниел Панов обясни, че БСП прави опит да въвлече Сдружението на общините в политически скандал, като измества фокуса от министерствата, които са разпоредители средства за общините, към Сдружението, което няма общо с раздаването на пари по проекти.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.