ДПС определи управлението на страната през 2018 г. като "изгубено време", според Патриотите през новата година ще има "разместване на пластове" в Европа

Под знака на евровота и местните избори започна новият парламентарен сезон. ГЕРБ - със заявка за поне шест депутати в европейския парламент и да са първа политическа сила. Левицата поиска предсрочни избори. А ДПС очакват програмно управление.

СНИМКИ OT ЗАСЕДАНИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Зимната  пленарна сесия се оказа неформален старт на предизборната кампания за всички. Това беляза политическите декларации, които обаче не изненадаха с нови послания. Политиците влязоха в новата  година на избори - местни и европейски - с познатото ни от миналата година противопоставяне. Целта на ГЕРБ-поне шестима евродепутати и максимален брой кметове. Поискаха надпартийност за националните каузи.

„Много ми се иска през идните месеци прагматизмът в тази зала да заглуши популизма”, призова Цветанов от парламентарната трибуна.

Социалистите  за пореден път поискаха  предсрочни избори, затова лидерът Корнелия Нинова адресира речта си не толкова към депутатите , колкото към избирателите.

Цветанов: Европейските избори ще бъдат тест за ГЕРБ преди местния вот

„Всякакви опити да се продължи живота на това мнозинство ще срещнат нашия отпор. Този парламент е с изчерпани възможности. Начинът е само един-предсрочни избори и каквото народът реши”, заяви Корнелия Нинова.

 

От ДПС също искат промяна в управлението , но не с предсрочен вот.

„ДПС е за политика на търсене на диалог и консенсус и нов модел на управление”, заяви Мустафа Карадайъ.

Марешки: ВОЛЯ ще поиска оставката на Каракачанов

Валери Симеонов и Волен Сидеров седнаха един до друг в пленарната зала и демонстрираха разбирателство. А интригата дали Патриотите ще отидат обединени на изборите остава. От  трибуната Волен Сидеров показа готовност да бъде депутат в Брюксел.

 „Това е годината, в която ще се явим на изпит, вземете се в ръце”, заяви Сидеров.

 Екшън план до европейските избори, поиска Веселин Марешки.

 „Ножът е опрял до кокала. Или ще се работи осезаемо, или ще има протестна вълна, процесите са необратими”, заяви Веселин Марешки.

 Така започна изборното състезание , на което самите депутати предстои да определят правилата.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.