Британски семейства търсят алтернативни туристически дестинации

Една страна започва да получава дивиденти от Brexit и това е България, пише британският в. "Гардиън". Според изданието напускането на Великобритания от ЕС води до изненадващо засилване на потока на британски туристи в български курорти.

5% ръст на чуждите туристи у нас през 2018 г.

Британски семейства търсят алтернативни туристически дестинации, затова все повече правят резервации в курорти в югоизточна Европа. Причина за това е, че традиционно популярните сред британските туристи места в еврозоната са станали по-скъпи, след като лирата рязко спадна спрямо еврото от вота за Brexit през 2016 г. 

Ангелкова: Близо 2 млн. туристи се очкава да посетят Пловдив. На добър час!

Сега британските семейства обмислят начини за действие срещу бъдещи колебания на курса на лирата в случай на липса на споразумение за Brexit. По време на най-натоварените сезони за резервации през годината туристически агенции съобщават, че все повече хора избират варианта за олинклузив сделки, където има по-изгодни цени за храна, напитки и настаняване.

Асоциацията на британските туристически агенти съобщава за увеличаване с почти една трета на броя на резервациите за ваканция в страната за настоящата година в сравнение с 2018 г. През 2018 г. резервациите също са били повече в сравнение с предходната година.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

 
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес