Вицепремиерът заяви, че очаква подкрепа от своите партньори при избора на боен самолет

Вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че в коалицията на патриотите няма стабилност, а пример за това било липсата на подкрепа от  Волен Сидеров и Валери Симеонов по темата за изтребителите, както и по случая Войводиново. В същото време Сидеров отсъства от редовния коалиционен съвет на групата на патриотите в парламента. На него е трябвало да се обсъди формата, в който ще се явяват на евровота през май.

„Не е стабилна, разбира се. Гласуваме за самолетите, две от партиите гласуват против с аргументи несериозни. Заемам се с циганския въпрос - никаква подкрепа, кое му е стабилното? Да видяхте подкрепа от другите две партии по темата за Войводиново , поне някакво обществено одобрение? Поне политическо одобрение от моите партньори – не. Явно се ослушва всеки, докато се разбере какво ще стане на евроизборите и да не би да натрупа някой друг дивидент, така и със самолетите”, каза Каракачанов.

„Евроизборите ще бъдат индикатор за стабилността на малката коалиция”. Това заяви вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

Според министъра има проблеми при охраната на военните обекти в страната. Изготвена е концепция, която определя кои обекти да се охраняват от фирмата на Министерството на отбраната и кои - от частна фирма. Предишното решение за охраната на общо 12-те обекта е взето от Съвета на командването на силите, посочи вицепремиерът.

Първата среща на военния министър по придобиването на нов боен самолет ще е през февруари

На въпрос дали е необходимо да имаме министър от ромски произход, Красимир Каракачанов изтъкна, че в българската конституция няма етнически малцинства. По думите му средствата за финансиране на ромската интеграция през последните години не са дали необходимия ефект. Като пример посочи 2013 г., когато е имало 380 непълнолетни майки, а през 2017 г. те са 3300.

"България е разделена на две - едната част учи и работи, а другата има само права, а не задължения", каза още вицепремиерът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.