Синът на бизнесмена Миню Стайков беше приет в "Пирогов" с травми на главата и по тялото

Остават съмненията в истинността на твърденията на  Стайко Стайков, че е отвлечен пред дома си от дегизирани мъже като полицаи. След като е бил отвлечен, той е бил държан в стая, но не помни кога всъщност е отвлечен и къде точно са го държали. Твърди, че са му давали упойващи вещества.  След като е бил осовбоден от плен, той се появява на столичния бул. „Черни връх”, от където взима такси, за да се прибере до Бояна.

Пред NOVA таксиметровият шофьор заяви, че Стайков е бил добре облечен, видимо не изглеждал притеснен или уплашен. Имал маска за грип на лицето си. Не разговарял с шофьора. След като пристигнал до дома си, сумата за таксито била платена от момче, което изглеждало като охранител на Стайков.

Стайко Стайков: Бях отвлечен, вчера разбрах, че ме издирват

„На улицата пред мола, без каквато и да е драма. На всичкото отгоре от другата страна на улицата имаше патрул. В смисъл полицаи си спираха и си проверяваха.  Момчето беше с маска за грип. Най-нормалното нещо е да си сложиш маска, да не се заразиш и да не заразиш другите. Нямам идея дали е бил отвлечен. Закарвам го, слиза, излиза охраната, плаща ми. Абсолютно нормално.  При положение,че е седнал отзад, даже не знам и кой съм возил”, разказва таксиметровият шофьор Венци Ковачев.

Адвокатът на сина на Миню Стайков обяви, че не знаел, че е издирван. Самият Стайков разбрал за това едва, когато го освободили от плен.  Вчера вечерта е депозирана молба от адвоката, че Стайков е готов да се предаде и да съдейства на разследването.  Стайков и близките му не са подавали сигнал до полицията, че Стайко Стайков е отвлечен, няма информация да е искан и откуп.

Стайков е задържан за 72 часа.

„Била му е оказана първа помощ от лекар, който идвал и го е прегледал през нощта ние не сме били информирани за това нещо. Ние въобще нямаме информация за извършено отвличане към този момент, не казвам, че не е станало, но до този момент нямаме такива данни”, каза главният секретар на МВР Ивайло Иванов.

Младият мъж постъпи в "Пирогов" в понеделник сутрин, след като бил открит в безпомощно състояние в къща в покрайнините на София. След кратък престой си в спешния институт, Стайков бе преместен в МВР болница.

„Сутринта около 09:15 ми дават адрес. 30-годишен мъж паднал в безсъзнание, горе-долу с травма на главата. Отидох, прегледах го, видях че има травма на главата. Не знам точно каква е причината, просто имаше травма отзад като ударено, но не съм сигурен каква е причината. Аз имах съмнение за комоцио, като цяло, защото той беше в полубудно състояние, но беше доста дезориентиран и объркан и затова по най-бързият начин. Като му задавах въпроси: как се казва, дали знае къде е и той все повтаряше не знам, не знам. Където и да го пипна, каквото и да му направя все казваше, че го боли. Като го питам защо го боли, все не знаеше и, тъй като имаше много неизвестни, просто реших, че е най-добре да го транспортирам в болница, в която могат да се погрижат за него”, обясни д-р Слави Тодоров от Спешна помощ.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.