Синът на бизнесмена Миню Стайков беше приет в "Пирогов" с травми на главата и по тялото

Издирваният от месеци син на бизнесмена Миню Стайков – Стайко Стайков, е депозирал молба в Специализираната прокуратура, в която декларира готовност да сътрудничи на разследването срещу него. Твърди, че е бил отвлечен преди неизвестен засега период от време и едва вчера научил, че се издирва от Интерпол. Стайков казва още, че спомените му се губят, защото докато бил в плен, му давали опиати. Това обявиха на съвместен брифинг от МВР и прокуратурата.

Молбата била написана саморъчно от Стайков, каза прокурорът Ангел Кънев.

Младият мъж постъпи в "Пирогов" в понеделник сутрин, след като бил открит в безпомощно състояние в къща в покрайнините на София. След кратък престой си в спешния институт, Стайков бе преместен в МВР болница.

Синът на Миню Стайков е приет в "Пирогов"

Главният секретар на вътрешното министерство гл. ком. Ивайло Иванов поясни, че сигналът е подаден на телефон 112 около 09.00 ч. Отзовалите се медици били чакани от човека, падал сигнала - приятел на Стайков. Лекарите са отведени в къща, където той е прегледан и след това транспортиран в спешния институт. Стайков имал рана на главата, която била обработена и зашита. Другите му травми са охлузвания и синини.

Шофьор на такси разказа, че в неделя вечерта взел Стайков от района пред столичен мол и го откарал до "Бояна". Клиентът носел предпазна медицинска маска. Не изглеждал  уплашен, не изглеждал и притеснен, казва водачът Венци Ковачев. През нощта дори го прегледал лекар, но от МВР не уточняват кой. 

Според адвокатите на семейството младият мъж бил отвлечен, упояван и после изхвърлен в покрайнините на София, където бил извикан екип на Спешна помощ. Имал и следи от инжекции по ръцете, твърдят още адвокатите.

Как и кой отвлече сина на Миню Стайков?

На Стайко Стайков е постановена мярка за задържане под стража за 72 часа.

Той беше обявен за издирване от Интерпол още през есента, когато МВР и прокуратурата атакуваха фирми на баща му и Миню Стайков беше задържан по обвинения за производство и продажба на акцизни стоки без бандерол, нелегална фабрика за цигари, данъчни престъпления и пране на пари. По-късно бе наложен запор над дружествените дялове и банкови сметки на бизнесмена, както и възбрана над множество негови недвижими имоти в цялата страна – земеделски земи, жилища, сгради.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.