Това е първо интервю на Груевски след бягството му от правосъдието в Македония

Бившият македонски премиер Никола Груевски съобщи, че е избягал от страната през границата с Албания, предаде БГНЕС. Груевски напусна Република Македония на 11 ноември, два дни преди да започне да излежава двегодишната си присъда поради злоупотреба с власт. Само десет дни по-късно, режимът на Виктор Орбан даде политическо убежище на Груевски, срещу когото се водят още няколко дела.

Груевски се сдоби с нов 30-дневен арест

"От Македония заминах в Албания. Там отидох в унгарското посолство в Тирана, където потърсих политическо убежище. След това отпътувах за Унгария. От сегашното правителство в Скопие казват, че ще открият подробностите около бягството ми. Нека да ги оставим да направят това, което обещават", казва Груевски пред македонската телевизия Сител. Това е първо интервю на Груевски след бягството му от правосъдието в Македония. До момента той на няколко пъти публикува коментари в социалните мрежи.

Тази вечер Сител ще излъчи обширно интервю с Груевски, който управлява еднолично над 10 години и бе свален от власт след масови протести.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.