То ще позволи финансиране на федералното правителство

Политиците в Съединените щати с принципна договорка за бюджета, дни преди поредната криза. Републиканци и демократи обявиха, че има сделка за сигурността по границата с Мексико. Споровете между президента Тръмп и Конгреса остави Федералните служби без бюджет за повече от месец. Работата им беше подновена с временно споразумение, което изтича на 15 февруари.

Договореното в понеделник вечер би трябвало да включва пари за малка част от най-спорния въпрос - стена по границата с Мексико. Тръмп твърдо иска преградата, а демократите са против.

Лекарят на Белия дом: Доналд Тръмп е в много добро здраве

Президентът ще получи по-малко от една четвърт от исканите 5.7 милиарда долара за стената. С тях вероятно ще бъде построена 89 км нова ограда по границата.

"Нито един от нас няма да получи точно това, което иска. Никога не става така. Правим най-доброто за САЩ", заяви Патрик Лейхи, сенатор от Върмонт.

"Вероятно ще има добри новини, но никой не знае... Правим това, което трябва. Стената ще бъде построена. Ще продължи. Строи се бързо. Рио Гранде, то се случва. Ходете и проверете!", каза президентът на САЩ Доналд Тръмп.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.