Пътниците със закупени билети за полети няма да получат обезщетения

Белгийското Ръководство на въздушното движение (РВД) съобщи, че от вторник вечер в 22.00 ч. местно време (23.00 ч. българско) затваря за 24 часа въздушното пространство над страната.

Решението е свързано с насрочената за сряда национална стачка, отбелязват местни медии. Въпреки усилията да се осигури обслужването поне на част от планираните граждански полети, РВД не е успяло да установи кои негови служители ще се явят на работа. Това е наложило взимането на решение за затваряне на цялото белгийско въздушно пространство.
 
Стачка в Германия блокира много полети в цяла Европа

Първоначално бе обявено, че в сряда гражданското летище в „Шарлероа” няма да обслужи нито един полет, както и че спира за денонощие дейността на националния превозвач „Брасълс Еърлайнс”. Очакваше се летището в Брюксел („Завентем”) да обслужи около 45% от редовните полети. Досега нямаше съобщения да са засегнати аерогарите в Лиеж (товарна) и Остенде (чартърна).
 
По-рано днес потребителски организации предупредиха, че пътниците не могат да очакват обезщетение заради извънредните обстоятелства, но ще могат безплатно да презаверят билетите си за друг ден или да си получат парите си обратно.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес