Коментарът на председателя на на ПГ на ГЕРБ е по повод изказване на Нинова, че "новата управляваща колаиция е ГЕРБ, ОП и ДПС"

"За пореден път Корнелия Нинова и БСП опитват да родят и тиражират фалшива новина. Поредният опит е за някакви нови коалиции в парламента". Това написа във Facebook председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов. Коментарът му бе по повод пост на лидера на БСП Корнелия Нинова, в който тя написа, че управляващата коалиция на ГЕРБ и "Обединени патриоти" вече включва и ДПС.

"Държа да подчертая за пореден път, че в настоящия парламент по теми извън управленската програма на коалицията, за нас от ГЕРБ е важно са търсим и постигаме консенсус в името на националния интерес на базата и на плаващи мнозинства. Услужливо ще припомня на г-жа Нинова, че когато е било в името на националния интерес, от ГЕРБ сме подкрепяли и гласували и предложения на БСП. Ще припомня само промените в Закона за лечебните заведения, с които се разширява кръгът лечебни заведеноя, които се финансират от МЗ; промяната в Изборния кодекс за отпадането на втория оригинал на протокола; както и промените в ГПК, касаещи подсъдността на застрахователните искове за всички щети. Приемането на тези предложения означава ли, че сме в коалиция с БСП, г-жо Нинова? Не, нали!? Както и гласуването на ДПС за плоския данък и даването на мандат на правителството за водене на преговори със САЩ за закупуването на изтребители Ф16, не означава коалиция с ДПС, защото това са теми, по които от ГЕРБ бихме приели подкрепа от всяка партия, изповядваща евроатлантическите ценности. Странно защо БСП се занимават с подобни фалшиви новини, а не казват нищо за постигнатите успехи от българските евродепутати Андрей Новаков и Ева Майдел, касаещи увеличението на европейския бюджет за България с 4 млрд. евро, намаляването на таксите за банковите преводи и блокирането на пакета "Мобилност". Не чувам и коментарите на БСП за данните на ЕК за очакван икономическия растеж на България от 3,6% при среден растеж за ЕС от 1,8%. Колеги от БСП, за нас от ГЕРБ е важно и ние ще продължим да работим в името на всички български граждани, вместо да се занимаваме с поредната фалшива новина, която опитвате да лансирате. Запомнете, че една лъжа, повторена 100 пъти, няма да стане истина, когато не е!", написа още Цветанов.

По-рано през деня Цветанов заяви в ефира на NOVA, че ГЕРБ са се съгласили с предложението на ДПС за вдигане на прага на преференциите, за да се постигне консенсус да продължи работата на парламента и да се гарантира стабилността на управлението. Според него с промяната не се ограничавала възможността на българите да упражнят конституционното си право на глас.

Премиерът Бойко Борисов пък коментира критиките на президента Румен Радев и евентуално вето върху Изборния кодекс.

"Толкова работа имам. Толкова ми е трудно да прокарам държавата през иглени уши. Събота е днес, вкарвам цялата си енергия, за да направя нещо добро за страната и да я представя добре. Тези, които нямат работа, да си говорят", каза министър-председателят в Мюнхен, където участва в Конференцията по сигурността.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК. 

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес