От ВМРО смятат, че Обединените патриоти трябва да се явят заедно, заяви евродепутатът

„Няма никаква драма, никакъв проблем една партия да номинира своя председател”. Това заяви евродепутатът Ангел Джамбазки в предаването „Здравей, България”. Джамбазки коментира решението на НФСБ или Валери Симеонов да води листата на Обединените патриоти, или ще се явят сами на евроизбори.

„От ВМРО продължаваме да твърдим, че трябва да се явим заедно. Последните месеци се държим възпитано, любезно, уважително с нашите партньори”, коментира Джамбазки. Но подчерта, че месец май наближава и Патриотите трябва да решат вече как ще се явяват на избори. Освен това, според него, трябва да се явят и на вътрешни избори.

НФСБ са готови да отидат самостоятелно на евровота

„Не виждам нищо по-демократично от това. Когато си лидер на политическа сила и искаш да бъде водач на листа, не виждам нищо по-доказателствено за твоята обществена тежест от това да се явиш на вътрешни избори”, коментира Джамбазки. По думите му на подобни вътрешни избори могат да се явят и други формации и даде пример с Петър Москов.

Ако обаче партиите се явят по отделно, евродепутатът заяви, че резултатът ще бъде ясна оценка за обществената и политическа тежест на всяка една от партиите.

Валери Симеонов номиниран за водач на листата на НФСБ за евровота

„Изборите за европейски парламент не са инструмент за решаване на бакалски сметки по между ни”, коментира Джамбазки.

„Политиката не е семейство, отношенията не могат да бъдат семейни. Нито е фирма, нито семейство. Отношенията трябва да бъдат в преследване на общи цели”, заяви още евродепутатът.

За Волен Сидеров коментира само: „Официално никъде не е заявявал или поставял ултиматум”.

Повече гледайте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес