Той остави незабравими послания за това какво прави един човек щастлив

На днешния ден си спомняме за големия актьор Джоко Росич, който си отиде завинаги преди пет години. Освен голям брой роли в киното, след себе си той остави незабравими послания за това какво прави един човек богат и щастлив, съобщи DarikNews.
 
А сред хубавите неща в живота на Джоко Росич беше присъствието на жената и нейната атмосфера, навсякъде. 
 
„Аз винаги съм го казвал това. Ако настъпи някой ден, в който аз няма да харесвам някоя жена или няма да съм влюбен, тогава значи съм умрял, значи съм погребан“, казваше той.

Непоказвана снимка на Джоко Росич "оставя следи"
 
За нас Джоко Росич беше познат като легендарният каубой в киното. Самият той ценеше качествата си на ездач:
 
30-35 години съм прекарал на кон и мога да кажа, че съм добър ездач. Даже мисля, че в Източна Европа има само един човек, който беше по-добър от мен и това е моят приятел Гойко Митич. Той можеше да направи с коня каквото поиска“.

Джоко харесваше и ролите на лошия герой:

Приятели изпратиха Джоко Росич с аплаузи
 
„Да направиш отрицателен герой и да го изпипаш, да го направиш така, че когато този герой накрая на филма го убиват, на публиката ѝ е жал, че са го убили. Това означава, че съм направил нещо“.
 
Въпреки че е от смесен произход и се е снимал в сръбски и унгарски филми, Джоко Росич държеше да бъде посочван за българин.
 
„Когато са публикували интервю с мен, няколко пъти са ме писали югославски актьор, а аз винаги съм предупреждавал да ме пишат български актьор“, казваше той.

Сбогуваме се с големия актьор Джоко Росич
 
Джоко Росич обичаше да ходи на кино и го описваше така:
 
На кино се ходи като на църква. Ние с моята жена го правим. Като ходим на кино, задължително след това се отбиваме някъде да ударим по едно малко и да си доразкажем онова, което сме гледали. Ходенето на кино е събитие“.

Големият актьор виждаше своето богатство и щастие в хората около себе си и споделяше, че се чувства късметлия:
 
Мен просто ангелът от небето ме е целунал по главата, защото аз никога нищо не съм гонил в живота и никога не съм правил никакви планове“.

Информация: DarikNews

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.