Има ли кой да ги компенсира?

Тема с продължение. Още един квартал на Габрово излиза на протест заради обходния път на града, който ще води към Шипка. Неотдавна ви показахме как мост, който е част от същото трасе, минава буквално над главите на хората. А те се оплакаха от падащ бетон, каски и чукове в дворовете им.

Този път ни потърсиха жителите на квартал "Радецки"в Габрово. Те се оплакват, че при дъждове са постоянно наводнявани. Опасяват се, че заради строежа на пътя квартала им ще опустее.

Хората се притесняват, че къщите, които са в непосредствена близост до строежа на пътя ще бъдат наводнени заради отводнителните строежи, които се строят.

Жителите на квартала се възмущават, че след като са ремонтирани големите водостоци, водата ще минава през квартала и ще се влива в реката. Освен това, те не одобряват и разрушената му инфраструктура.

От агенция "Пътна инфраструктура" не изпратиха свой представител, както и нямаше представител от самата фирма. Но пък  вицепремиерът Томислав Дончев, който е от Габрово, както и кметът на Габрово Таня Христова дадоха своите отговори.

"Действията трябва да бъдат материализирани и след приключване на тежката механизация, ще трябва да се направи необходимото, за да се възстанови асфалтовата настилка", каза кметът на Габрово Таня Христова пред камерата на "Здравей, България".

"Извинявам се на всички за причинените неудобства, но винаги е така. Няма как безконфликтно да тече изграждането на нова инфраструктура и да не се променя живота на хората. Това, което има ангажимент агенцията "Пътна инфраструктура" след приключването на строителството, всичко да бъде възстановено", заяви вицепремиерът Томислав Дончев.

Хората обаче продължават с оплакванията си относно пътя, който според тях е в окаяно състояние и големите щети ще дойдат през пролетта.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.