От страна на ЕС, ние направихме всичко възможно, за да постигнем споразумение, заяви говорител на Доналд Туск

Второто отхвърляне на сделката за Brexit от британската Камара на общините значително увеличи риска от излизане на Обединеното кралство от ЕС без споразумение. Това каза говорител на председателя на Европейския съвет Доналд Туск, предаде БТА.

"Съжаляваме за изхода от тазвечершното гласуване", каза говорителят. "От страна на ЕС, направихме всичко възможно да постигнем споразумение. Трудно може да се направи нещо повече", добави той.

Британският парламент отново отхвърли сделката за Brexit (ВИДЕО)

"Тъй като до 29 март остават само 17 дни, днешният вот значително увеличи вероятността от Brexit без сделка. . . Ако има обосновано искане от страна на Обединеното кралство за удължаване на срока, 27-те от ЕС ще обмислят и ще решат единодушно", каза говорителят на Туск. 

Европейският преговарящ за Brexit Мишел Барние пък заяви, че Обединеното кралство трябва да намери само решение за излизане от "задънената улица на Brexit " и изключи варианта ЕС да положи още усилия, за да помогне на британците, предаде Ройтерс. Барние уточни, че ЕС е направил всичко, което е могъл, за да постигането на такова споразумение, което да бъде прието в британския парламент. Той каза, че подготовката за вариант на излизане без сделка е по-важна от когато и да е било досега.

ВСИЧКО ПО ТЕМАТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.