Мястото е зала „България”, датата е 24 март, часът - 19.00, а поводът е поредният концерт в Академията на Фортисимо

Виртуозният пианист Людмил Ангелов е специален гост в поредния концерт на Фортисимо Фамилия, образователната програма за класическа музика на Софийската филхармония, създадена от маестро Ешкенази. Пианистът този път ще разказва с клавиши американска джаз история за живота на Гершуин. Мястото е зала „България”, датата е 24 март, часът - 19.00, а поводът е поредният концерт в Академията на Фортисимо. „Академия”, защото има желание да разказва, да показва, да учи.

Четири години след създаването на детската музикална програма се създава и „Фортисимо Академия”, която връща времето назад и надниква в задкулисието и живота на великите композитори създали шедьоври в класическата музика. Тази година нейният разказ се посвещава на Джордж Гершуин и неговите гениални произведения  „Рапсодия в синьо”, „Американец в Париж”, „Порги и Бес”.

Безценни гидове в традиционния академичен спектакъл за възрастни ще бъдат талантливите артисти Ана Пападопулу и Валентин Ганев. Невероятните музиканти на Софийска филхармония ще свирят под диригентската палка на Максим Ешкенази.

Изключителната симбиоза между музика и житейска история ще бъде подкрепена с мултимедия, която потопена в приглушената светлина на зала “България”, обещава да ни омагьоса.

Приемът във Фортисимо Академия е лесен, само с билет онлайн или от касите на зала „България”. А в нея влизат всички навършили 16.