Два пътни инцидента станаха само на магистрала „Хемус”

Тежки катастрофи белязаха последния ден от полицейската акция „Скорост”. Камион блокира магистрала „Хемус” в посока Варна, а в другото платно лек автомобил се преобърна. И към този час полицията следи за нарушители.

На косъм от голяма трагедия. Като по чудо тежкотоварен камион с македонска регистрация не се врязва в бензиностанция, пълна с хора, а се обръща на платното.

Камион се обърна и блокира АМ "Хемус" (ВИДЕО)

Шофьорът на тира твърди, че колата го е засякла. Шофьорът на колата обаче не е съгласен.

„Изпреварих два тира и завивам на бензиностанцията. Те се движеха в платното, където трябваше да бъда аз. Бяха далеч, когато ги изпреварих,  и намалявам, защото не мога да вляза с 60 км в бензиностанцията. Бутнаха ме и се обърна тирът”, каза шофьорът на леката кола Димитър.

Тир се преобърна край Велико Търново

За щастие и двамата шофьори са без наранявания.

Екипи на Пътна полиция регулираха движението и въпреки блокирания път, автомобилите преминаваха бързо през отбивката на бензиностанцията.

По същото време стана и друг инцидент на 18-я километър посока София. В колата пътували  трима души. Автомобилът пречупил няколко дървета и помел около 50 метра от предпазната ограда на магистралата, след което се оказва в канавката. Според Пътната полиция най-вероятната причина за катастрофата е несъобразената скорост.

Инцидентът се е разминал без жертви. В болница в столицата са откарани двама души в тежко състояние. Третият е без сериозни наранявания.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.