ТПрезидентът Ердоган изрази загрижеността си относно "организираната намеса" в изборите в Истанбул в понеделник

Върховният избирателен съвет на Турция (ВИС) отхвърли частично жалбата на управляващата Партия на справедливостта и развитието (ПСР) за повторно преброяване на всички гласове в Истанбул с изключение на 51 урни в 21 избирателни района, съобщи в. „Сабах“.

Представителят на ПСР Реджеп Айзел заяви пред репортери, че призивът на неговата партия да бъдат отменени резултатите от изборите в квартал Буюкчекмедже в града ще бъде решен от съвета във вторник. Партията призовава за повторение на изборите в квартала, твърдейки, че има "организирани нередности". Йозел каза, че партията ще продължи да полага правни усилия, за да оспори изборите в Истанбул.

Полицията започна операция във вторник сутринта по твърдението, че 11 186 души са преместили адресите си в Бююкчекмедже преди местните избори на 31 март.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган изрази загрижеността си относно "организираната намеса" в изборите в Истанбул в понеделник.

"Ние, като политическа партия, открихме организирани престъпления и някои организирани дейности," каза Ердоган пред репортери преди заминаването си от Истанбул за Москва.