Той прозвуча по време на неделната проповед на площад "Свети Петър"

Папа Франциск отправи великденски поздрав към православните християни за Великден в традиционната си неделна проповед на площад "Св. Петър", предаде БТА.

Папа Франциск дари 500 хиляди долара на мигранти

"Искрени поздравления на нашите братя и сестри от източните църкви, които днес отбелязват Великден, следвайки Юлианския календар. Бог да ви дава радост и мир!", заяви папата.
Католиците отбелязаха Великден преди седмица. Редица православни църкви от Източна Европа и Близкия изток, както и някои източнокатолически църкви, празнуват Великден днес.

Папското обръщение към политиците от цял свят беше на български език

Франциск вече е предлагал да се разгледа възможността за обединяване на датата на Великден за всички християни.

ОЩЕ НОВИНИ ЗА ВЕЛИКДЕН ЧЕТЕТЕ ТУК

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.