Над 14 000 души в Раковски очакват идването на папа Франциск

Над 14 000 тръпнат в очакване на папа Франциск. Утре веднага щом кацне на "Летище Граф Игнатиево", папата се отправя към църквата "Пресвето Сърце Исусово" за света литургия с първо причастие за 242 деца от цялата страна.

След това папата ще отиде за кратък обяд и почивка в манастир "Св. Елисавета". Обядът ще бъде скромен, но се пази в тайна дали ще има нещо от българската кухня.

В ранния следобед папата се отправя към другата голяма църква в Раковски -  "Св. Михаил Архангел", където ще се срещне с католическата общност и се очаква да пристигнат около 15 000 души, така че мерките за сигурност са от най-висока степен.

ВИСОЧАЙША ВИЗИТА: Папата пристига в България

На площада ще има контролнопропускателни пунктове. Проверките ще отнемат доста време и от общината призовават хората да дойдат поне два часа предварително, тъй като ще се проверява всеки един човек поотделно.

Утре ще бъде дъждовно. Кметът вчера каза, че могат да се носят,чадъри  както и вода. Има обособени буферни паркинги, както и специални зони за хората с увреждания. На площада трябва да се съберат между 7-10 000 души.

Блокиран център и пропускателни пунктове в София заради папа Франциск

Екипите на Новините на NOVA ще проследят всяка стъпка на папа Франциск на българска земя на 5 и 6 май – на живо от София, Раковски и Ватикана. За първи път българска медия ще бъде част от официалната делегация на Ватикана. Специален екип на телевизията пътува до Рим и обратно, за да покаже един различен поглед към тази историческа визита, а репортерът Методи Владимиров и операторът Димитър Василев ще проследят случващото се от първо лице. Най-интересните гости и публични личности ще коментират визитата в няколко извънредни предавания „Да видиш папата по NOVA“.

„Да видиш папата по NOVA“ с повече от 15 часа на живо и извънредни предавания в телевизионния ефир

ВСИЧКО ЗА ВИЗИТАТА НА ПАПАТА У НАС ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.