При най-младите този фактор дори изпреварва като предимство размера на заплатата

Според последно изнесените в публичното пространство данни за младите хора в България гъвкавото работно време е сред топ приоритетите при избора на работа. Да можеш да съчетаваш работата с други ангажименти и да имаш достатъчно свободно време е по-важно от възможността да градиш кариера, а при най-младите този фактор дори изпреварва като предимство размера на заплатата.

Това е и една от причините работата в ресторант на McDonald’s да бъде предпочитано място за младото поколение.

Гъвкавото работно време във веригата кара Георги Василев от София да избере ресторант на McDonald’s за своя първа работа. Георги е ученик в Софийската професионална гимназия по туризъм и този тип работа му позволява да учи и да работи едновременно. „Не ми се налага да отсъствам от училище, а в същото време мога да си докарвам допълнителни доходи и да не разчитам само на джобните. Харесва ми това, че хората, с които работя, са предимно на моята възраст и имаме едни и същи виждания и интереси”, добавя Георги за работата в McDonald’s.

Не по-различна е и причината на Теодора Сарабеева от Пловдив, която започва работа в McDonald’s преди 10 години, уж на шега. Привлича я гъвкавото работно време, това, че може да съчетае училището, а след това и следването си с работа, която да й носи доход. „Започнах наистина на шега, исках да си купя някаква дреха и реших, че няма да чакам майка ми да ми даде пари за нея, а ще си я купя сама. Хареса ми работата и това да съм самостоятелна до някаква степен. Впоследствие видях, че освен гъвкавото работно време, друго голямо предимство на McDonald’s е израстването в йерархията в един ресторант. В момента съм управител на ресторант и се чувствам възнаградена и оценена за труда, който съм положила през годините”, споделя Теодора.

Ако искаш и ти да бъдеш като Георги и Теодора, не се страхувай да опиташ. Провери за свободни позиции в най-близкия до теб McDonald’s или на www.mcdonalds.bg/career.