"Най-бързият часовник във Вселената" се поставя за първи път на българска сцена

Стая, напомняща огромно напукано яйце, пълна с чудати предмети. Това необикновено жилище се намира над изоставена фабрика за кожи в почти постоянно мъгливия Източен Лондон. Около капандурите на помещението красиви, мистични птици кръжат. А обитателите на дома са готови за специално празненство. Всичко е планирано до последния детайл. Със сигурност нищо не би могло да се обърка. Има питиета - портокалов сок и водка. Има и голяма торта с деветнайсет свещи. Има специален нож, с който тя да се разреже. И още много други изненади. Очаква се единствено пристигането на почетния гост! Той се появява и нещата неизбежно се объркват. Играта динамично променя своите правила. Неочаквани обрати се редуват с темпото на най-бързия часовник във вселената. До мига, в който се разкрива жестоката тежест на кожуха на смразяващото ни съвремие, но и тайната как е възможно над мъглата да се полети…

Това са части от сюжета на новата постановка на Стайко Мурджев "Най-бързият часовник във Вселената", която се играе в "Театър 199 "Валентин Стойчев". В поставяната за първи път у нас постановка участват актьорите Малин Кръстев, Явор Бахаров, Станка Калчева, както и съвсем младите, но подсказващи безспорен потенциал – Виттория Николова, Румен Михайлов, Александър Тонев. Сценичната картина е на Петя Боюкова, звуковата атмосфера - на Емилиян Гацов–Елби, а майсторският превод на текста на Филип Ридли - на Деница Димитрова.

Спектакълът не се препоръчва за лица под 18-годишна възраст. Следващите представления на „Най-бързият часовник във вселената” са на 8 и 14 юни.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си