Видео от социалните мрежи показва празен плаж с много свободни шезлонги

Все по-малко туристи посещават българското Черноморие. Хотелиерите отчитат спад с между 3 и 6% на резервациите в сравнение с миналата година.

Видео:"Спаси Варна", Facebook

Собственици на заведения протестират срещу Закона за шума (ВИДЕО+СНИМКИ)

Клип от „Слънчев бряг” с празни шезлонги предизвика много коментари в социалните мрежи. Стана ясно, че е заснет на плаж „Слънчев бряг”- Север.

„В този период на сезона винаги посещаемостта на плажа е била в тези рамки. Знаете, че от 10 юли започва високият сезон. Тогава курортите се изпълват с туристи. Може би има лек спад на младежкия туризъм, който всъщност е в тези по-ранни периоди.Това вероятно се дължи на проверките през миналия сезон.Плажовете по цялото ни Черноморие са доста добре подготвени за летния сезон. Нали знаете сезона на българското черноморие е доста по-кратък от конкурентните страни, които са около нас?”, коментира концесионерът на плажа Кирил Спасов.

Туристическият бранш очаква труден летен сезон

От хотелиерския бранш обясняват, че базата през юни е била почти толкова заета, колкото предходни години.

„Управителите на хотели направиха всичко възможно, за да могат да запълнят базата си. Сега за високия сезон се предоставят специални оферти, за да могат туроператорите да запълнят свободните места”, каза Стойка Терзиева от Съюза на собствениците в „Слънчев бряг”.

Концесионерът на плажа обяснява, че липсата на туристи не се дължи на високи такси за ползване на чадъри и шезлонги. Те не били променяни от години, тъй като стойността на услугата била вписана в концесионния договор.

Репортер: Цеца Алексова

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.