Няма да има отменени полети

Служителите на най-голямото летище „Хийтроу” в Лондон отмениха стачка, насрочена за понеделник, като продължиха преговорите с ръководството. Това заявиха от съюза на Unite the Union, който представлява интересите на летищните работници, съобщават РИА новости и БГНЕС.

"Утрешната стачка на членовете на Unite, работещи на летище „Хийтроу”, планирана за 00.01 часа, е прекратена, за да продължат утрешните преговори с ACAS (държавната арбитражна служба)", заявиха от съюза.

В същото време плановете за протестната акция във вторник, остават в сила.

Персоналът на „Хийтроу” протестира срещу това работата на служителите, извършващи една и съща дейност да се заплаща по различен начин. От доста време синдикатите настояват за по-високи заплати и изравняване, но администрацията отказва да го направи.

Преди време синдикатите успяха да се преборят за значително увеличение на заплатите на ръководителите на летищата. По-специално заплатата на шефа на „Хийтроу” Джон Холанд-Кей през последната година нарасна със 103% и в момента възлиза на 4,2 милиона паунда годишно.

По-рано летището обяви отмяна на 177 полета в понеделник, а също предупреди пътниците за възможни анулиране на полети в понеделник и вторник.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.