Бързата реакция на пожарникарите е успяла да спаси комплекса

Пожар изпепели покрива на ресторанта на най-големия център за рехабилитация в курортния град Павел баня. Горели са битумна настилка и дървена скара. Евакуиран беше персоналът. Част от почиващите в съседните сгради са ги напуснали сами заради задимяването.

Бързата намеса на пожарникарите е успяла да спаси комплекса.

„В момента в нашия хотел са настанени около 500 души. Изгоряла е покривната част на самата кухня, a вътре в нея няма поражения. Пожарът е започнал, когато в ресторанта не е имало хора. Няма пострадали”, каза директорът на ПРО Павел баня Христо Чаушев.

Евакуация след пожар в комплекс със стотици туристи и пациенти в Павел баня

Само бързата реакция на пожарникарите е предотвратила по-сериозни щети. „Екипът ни пристигна за 4 минути, след подаването на сигнала. Обектът има изготвен план, по който действахме. Бяха повикани и подкрепителни сили от най-близката пожарна служба в Казанлък. Черният дим, който се разнесе над Павел баня беше причинен от горящата стара хидроизолация. Служителите са действали бързо и правилно в овладяването на стихията. Гасенето продължи приблизително 40 минути”, коментира главен инспектор Минчо Минчев от РСПАБ - Павел баня.

Повече по темата гледайте във видеото. 

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.