Георги Пеев е единственият българин с трансплантирани сърце и бъбрек

Мъж с трансплантирани сърце и бъбрек изкачи връх Мусала в името на донорството и спасяването на човешки живот. Георги Пеев вече 6 години живее с чуждо сърце. А призивът му от върха беше споделен многократно в социалните мрежи. За стръмния път нагоре в битката за живот.

Борисов: Здравният министър да предложи законодателни промени за донорството

Георги Пеев е единственият българин в това състояние. „Реших в деня, в който трябваше да се състезавам в моята дисциплина. Направих си плакат, защото ми омръзна по телевизора да говорят неща, които не разбират. Моята история е изключително показателна как на млад здрав човек може да му се случи такова нещо. След прекарана лятна вирусна инфекция получих бъбречна недостатъчност, а съответно и сърдечна. За която не знаех”, сподели в предаването „Здравей, България” младият мъж.

Проектозакон предвижда акушерки и медицински сестри да могат да отварят частни практики

По думите му осъществяването на трансплантация на сърце е голям късмет в България. Много хора не я дочакват. „Трябва спешно да се реформира този сектор в здравеопазването. За съжаление не виждам как. От 2013 година са се сменили 8 здравни министъра. За каква целенасочена политика можем да говорим?”, попита риторично Георги Пеев.

Здравното министерство с нов проект за донорство и трансплантация на органи

Репортер: Димитър Иванов

Повече подробни вижте във видеото

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.