Това става ясно от отговор на министъра на околната среда на въпрос, зададен от соцдепутат

Очаква се да започне процедура по отнемането на разрешителното на фирмата, чийто склад горя под магистрала „Струма“. Това стана ясно от отговора на министъра на околната среда и водите Нено Димов на въпроса на соцдепутата Манол Генов по време на днешния парламентарен контрол, предаде Дарик Нюз.

Припомняме, че през август складирани отпадъци под „Струма“ пламнаха, а разразилият се пожар сериозно увреди магистралата.

Процедурата по отнемане на лиценза обаче може да започне едва след като съдът излезе с решение за второто наказателно постановление на фирмата. Това се налага, тъй като по закон компетентният орган отнема издаденото разрешително, когато за период от три години са извършени административни нарушения, за които лицето е било наказано два пъти с влязло в сила наказателно постановление. „След приключването на съдебната процедура по издаденото наказателно постановление от ноември 2018 г. РИОСВ - Перник ще започне най-тежката процедура по отнемане на разрешителното на фирмата", посочи днес министър Нено Димов.

Той добави, че в рамките на около две години РИОСВ - Перник е извършила пет проверки на фирмата.

Източник: dariknews.bg

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.