Ще останат ли стотици без лечение?

Стотици хора могат да останат без лечение в известния в цяла България и на Балканите рехабилитационен център Павел баня. Причината е острият недостиг на лековитата минерална вода, която привлича хиляди болни всяка година. Заради липсата й вече са затворени няколко специализирани басейна, намаляват и дори отказват лечебни процедури.

Евакуация след пожар в комплекс със стотици туристи и пациенти в Павел баня

„Ситуацията е тежка. Сградата трябва да работи с 8 литра в секунда минерална вода. Сега работим с 3 литра. Затворили сме калолечението и няколко водолечения”, заяви в ефира на „Здравей, България” Юри Гечев, директор на Специализираната болница за рехабилитация  - Павел баня.

Защо в Първомайско живеят без питейна вода две години?

По думите на председателят на Асоциация за подземни води Величко Величков минералната вода ще бъде достатъчна, ако се разпредели, както трябва. „Държавата направи няколко опита за финансиране на сериозни проучвания. Няколко от тях обаче въобще не излязоха на бял свят”, допълни той.

Кметът на Павел баня Станимир Радевски заяви, че към мястото има инвеститорски интерес.

В сряда в 11.00 ч. ще се проведе среща с представители на "Басейнова дирекция", на която ще се търсят решения на проблема.

Повече гледайте във видеото

Репортер: Георги Манев

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.