Петър Витанов обясни, че ще се търсят компромисни текстове

„„Все още имаме инструменти, по които да влияем на крайното решение за пакета „Мобилност””. Това заяви в предаването „Здравей, България” евродепутатът от БСП/ПЕС Петър Витанов.

Транспортната комисия в ЕП отхвърли искането за изтегляне на пакета „Мобилност“

По думите му след решението на транспортната комисия на ЕП от вчера, с което отхвърли българското искане за цялостно оттегляне на текстовете, които дискриминират родните  превозвачи, спрямо европейските им колеги, ще се наложи да се изплащат командировки по-стриктно, със западноевропейски ставки. Освен това ще има проблем с почивките на шофьорите. „Третото е връщането на празните камиони. Това ще е пагубен ефект върху българските превозвачи и превозвачите от периферията”, обясни Витанов.

Новаков: Пакет „Мобилност” навлиза в нов етап, ще трябва да се адаптираме

„Много малко са възможностите в ръцете на ЕП за пакета „Мобилност”. Предстои още едно гласуване, в което ще се вземе решение дали тези файлове ще отидат на тристранни междуинституционални преговори с Европейски съвет и ЕК, където да търсим компромисни текстове. Нашата възможност, ако и там не успеем, е да търсим точно тези компромисни текстове”, заяви евродепутатът.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.