Това съобщи самият той

Борис Джонсън съобщи, че е автор на филмов сценарий за блокбастър, излязъл в Ирак и Сирия, който не успял обаче да впечатли „много виден режисьор“. Журналистът от „Ивнинг Стандарт“ Емили Шефилд информира миналата седмица, че Джонсън е написал сценарий за филм през 2015 година и го е изпратил на отбрани потенциални сътрудници със съобщението: „Ето новият блокбастър: „Мисия в Асирия".

Шотландски съд отхвърли жалба да се принуди Борис Джонсън да поиска отлагане на Brexit

Шефилд описва сценария като „нелепо ужасен” и сподели подробности за отделни сцени във филма по сценарий на Джонсън. „Започваме с отвратителен монтаж на жестокости: обезглавяване на невинни хора в оранжеви гащеризони, изгаряне на шиити, изнасилвания на жени язиди (кюрдска общност) и кадри от разрушението и събарянето на асирийските градове. Тези зверски престъпления са дирижирани от парфюмирани джихадисти, ръсещи префърцунени заплахи", казва тя.

Попитан дали може да потвърди, че е автор на това, Джонсън отговори: „Мога". „Изпратих го на много уважаван режисьор и със съжаление трябва да споделя, че не получих обратен отговор", каза премиерът. "Бях толкова обезсърчен. Той беше абсолютно блестящ“. Скоро след това премиерът се отказал от идеята, когато видял трейлър на филма на Джордж Клуни „The Monuments Men“. „Помислих си: „По дяволите, това май е моята идея“, казва Джонсън.

Борис Джонсън към Еманюел Макрон: Няма да има отлагане на Brexit

Сценарият на Борис Джонсън включва археолог, описан като „мъж тип Клуни/Конъри/Истууд на около 50 години" на име Мармадюк Монтморанси Бъртън, който влиза в комбина с „великолепен учен", по-млада жена, за спасяване на реликви. Джонсън искал женската роля да бъде изиграна от Анджелина Джоли или Скарлет Йохансон.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.