Вижте един коментар с чувство за хумор в изборния ден

"Гласувах за председателя на нашата партия - Димитър Туджаров. Той управлява изборния процес в няколко наши общини, които ние ще вземем. Нашата партия е създадена, за да не сте добре вие, а ние. Понеже сме лидери и движим нещата. Исках да направим град под града, т.е. когато стане сибирски студ и горещини, всички хора да слязат под града, където няма да студуват и да се потят". Това казаха в ефира на "Събуди се" анестезиологът д-р Мирослав Ненков от ВМА и журналистът Иво Райчев с чувство за хумор за идеята на тяхната "партия" "България без граждани".

Според журналиста Мишо Дюзев българинът не обича да му се казва какво да прави. "Той се грижи най-вече за автомобила си, а не на здравето си. Ако му се даде стимул, примерно половината "Гражданска отговорност" да поеме държавата, тогава ще се вдигне избирателната активност", каза още Дюзев.

България гласува на местни избори (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според д-р Ненков българинът е радетел на идеята за диференцираното гласуване. "Не смятам, че нашите гласове имат същата стойност като на този, който взима 15 лв. или две кебапчета. Онзи, който не може да си напише името, няма смисъл да гласува. Хората, които могат да формират мнение, трябва да гласуват. Ако не са го направили, не трябва да се обаждат", коментира още анестезиолотът.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни.  За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.