Отговорите дава Илияна Шишкова

В деня след вота се оказа, че част от кандидатите за кметове, клиенти на прокуратурата и в момента, отиват на балотаж. Други пък печелят убедително подкрепата на своите съграждани. Кои са те и за какво са разследвани? Отговорът дава Илияна Шишкова.

В Костинброд Трайко Младенов от ГЕРБ отива на балотаж с Ана Радовска, издигната от местна коалиция. В началото на юли тази година Младенов бе обвинен за причиняване на смърт по непредпазливост. Според държавното обвинение, докато правил непозволен завой на един от входовете на града, Младенов ударил моторист.

Данаил Вълов от Червен бряг, издигнат местна коалиция „Движение на гражданите”,  се изправя срещу кандидата на ГЕРБ Цветан Димитров.През март тази година  Вълов беше обвинен за длъжностно присвояване. Според  специализираната прокуратура,  за да облагодетелства близки до него фирми, през 2017 година той неправомерно прекратил две обществени поръчки за доставка на топъл обяд на социално слаби.

Марин Рачев – кандидат на местна коалиция в община Септември, е безспорен победител със 70, 33 % доверие на избирателите.  В средата на април спецпрокуратурата  го обвини в умишлена безстопанственост. Щетите за общината били за 226 хил. лв, твърди обвинението

Георги Димов, издигнат този път от партия „Гергьовден” отива на балотаж в Божурище срещу кандидата на партия „Нова алтернатива” Георги Димитров. В края на месец май Димов бе задържан в центъра на Божурище по обвинение за неизгодна продажба на общински терени. Прокуратурата изчислява загуби за около 8 млн. лв.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.