Това съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура"

Завърши ремонтът на виадуктите при 17-ти и 18-ти км на АМ „Тракия" в платното за Бургас. Това съобщиха от Агенцията „Пътна инфраструктура". С приключването на ремонтно-възстановителните работи се осигурява нормалното движение в отсечката от 14-ти до 20-ти км на магистралата в двете посоки.

Започна строителството на Околовръстния път от АМ „Тракия“ до жк „Младост“ (СНИМКИ)

Пътноподдържащото дружество "Автомагистрали" е работило изключително мобилизирано, за да може предвидените дейности да завършат колкото се може по-бързо, преди началото на зимния сезон, посочват от АПИ.

На виадуктите при 17-ти км - с дължина 322 м, и при 18-ти км - с дължина 242 м, е рехабилитирана връхната конструкция - пътна плоча и греди. Съоръженията са с нова хидроизолация, асфалтобетонова настилка и тротоарни блокове. Подменени са парапетите и мантинелите. Положена е нова хоризонтална маркировка.

Започва строителството на участък от пътя Мездра - Ботевград

В началото на юли т.г. приключи ремонтът и на виадуктите при 13-ти и 15-ти км на АМ „Тракия" в посока Бургас, напомнят от пътната агенция. С рехабилитацията на съоръженията значително е подобрена пътната безопасност в този участък от автомагистрала „Тракия". Осигурена е по-висока скорост и комфорт за преминаващите моторни превозни средства.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си