На форума ще бъдат обсъдени перспективите за развитие на бизнеса

Премиерът Бойко Борисов ще бъде в Гърция за участие в Четвъртата среща на върха в Солун, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Форумът е под егидата на президента на Гърция Прокопис Павлопулос и ще бъде на 14 и 15 ноември. На срещата ще са и премиерите на Гърция и Република Северна Македония Кирякос Мицотакис и Зоран Заев. На форума ще бъдат обсъдени перспективите за развитие на бизнеса и икономическия растеж в страните от региона.

В контекста на засилването на регионалното сътрудничество, участниците ще дискутират възможностите за увеличаване на инвестициите, продължаването на транспортните и енергийните инфраструктурни проекти, които ще допринесат за икономическия прогрес и свързаността на страните в региона и в Европа.

Борисов разпореди работа в съкратени срокове по въпроса с язовир „Студена“

Преди форума министър-председателят Бойко Борисов ще се срещне с премиера на Гърция Кирякос Мицотакис. Акцент в разговора между двамата правителствени ръководители ще бъде продължаването на развитието на двустранното стратегическо партньорство, като фокус ще бъде поставен върху реализацията на регионалните транспортни и енергийни проекти, както и върху възможностите за стимулиране на търговско-икономическите връзки.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.