Десислава Стоянова рисува, свири на пиано и шие дрехи

Десислава Стоянова - Дейзи е момиче с много таланти.  Освен че рисува, тя свири на пиано, шие дрехи. Но сценичният арт грим е нейната стихия. В  гримьорната й са сядали някои  от най-обичаните популярни лица -  артисти, модели, музиканти. Но не на последно място тя е потомка на създателя на "Рибния буквар" - д-р Петър Берон.

От малка Десислава, или Дейзи, както я наричат всички, рисува. Едно от най-силните оръжия на съвременната жена е гримът. А тя е магьосницата с четките, пудрата, спиралата и очната линия. Нейният вдъхновител е по-голямата й сестра.  Именно тя й  криле да твори, но не с маслените бои, а с палитрата гримове. Обича да рисува лица на хора, а така открива и любовта си към  макиажа. 

Не е случайно, че една от най-ярките личности на Българското възраждане е част от родословното дърво на семейството. „Гордея се с рода ми по майчина линия, чиито корени се преплитат с този на д-р Петър Берон, създателя на „Рибния буквар”. Внукът на неговия брат Кръсто Берон се жени за сестрана на моят пра-пра баба”, сподели Десислава Стоянова. 

Не само изобразителното изкуство, а и музиката е неразривна част от живота на талантливото момиче. „Моят дядо, майка ми, всички от рода на майка ми, са били много музикални. Свирили са на инструменти, дядо ми от 2-3 годишна ме караше да пея на микрофон, да излизам на сцена. Учила съм пиано от 2-3-годишна и винаги съм знаела, че искам да се занимавам с музика”, разказва още тя.

Музиката я тласка да учи поп и джаз пеене, а рисуването й е просто хоби. Но животът й се преобръща и сега хобито й е професия. Кой знае, много скоро може да видим Деси като изгряваща звезда и на музикалната сцена. Случвало й се е в гримьорната да сядат взискателни клиенти, които обаче не могат да се възприемат с по-шантав арт грим. Едни от най-зашеметяващите такива са арт визиите за Хелоуин. Деси рисува “картини” по лицата на жени и мъже. Всеки иска да се доближи до любимите си филмови образи и анимационни герои - например Жокера, Харли Куин или „Господарката на злото”. 

Ръката й не трепва, изпипва всичко до последния детайл. Противно на очакванията, лесно се рисуват разрези, които са толкова реалистични. А как става? С изкуствена кръв.  А съветът на професионалния гримьор е прост: Дори с малко гланц или червило, перфектна очна линия и финна спирала няма жена, която да остане незабелязана.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.