Преди дни бившият омбудсман представи новия си граждански проект

Бившият омбудсман и кандидат за кмет на София в последните избори - Мая Манолова, представи гражданския си проект. Предвижда се към него да се присъединят още сдружения и членове. За момента не е ясно дали на по-късен етап проектът ще се превърне в политическа партия. 

„Гражданската формация „Изправи се.БГ” събира хора, които не искат да мълчат, а желаят да са активни и изправени. Обединихме се, за да отстояваме демократичните права. В рамките на кметската кампания ние стъпихме върху ценности, без да се замисляме за ляво и дясно”, каза Манолова в студиото на „Здравей, България” по NOVA.

Тя обясни как нейната организация ще защитава свободата на словото. Подчерта, че ще защитава всеки един журналист, който бъде свален от ефир. "Направих го за Силвия Великова, както и задържаните колеги от „Бивол”, допълни тя.

„Независимо, че съм си подала оставката, аз ще продължа да бъда омбудсман завинаги. Хората ме приеха като защитник на техните права и този, който ще им помогне. Телефонът ми звъни денонощно” разказва Манолова.

"Това няма да бъде партиен проект, няма да има партия. Ние обаче имаме политически искания срещу мръсния въздух, срещу застрояването на Витоша и срещу липсата на места в детските градини", завърши Манолова.

Целия разговор гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си