Министърът коментира темата на кръгла маса за пътния травматизъм

Изцяло нов Закон за движение по пътищата, който да въведе ясно правила и да засили контрола по придобиване на правоуправление. Това анонсира министърът на транспорта Росен Желязков. Амбицията му е законът да бъде приет до края на 44-то Народно събрание.

Транспортните министри в ЕС обсъдиха влиянието на пакет "Мобилност" върху климата

"Дотогава ние ще се занимаваме с наредба 37, наредба 38, със спорове за 31, 41 часа ли да бъдат обученията и ще объркваме обществото", каза министърът на транспорта Росен Желязков.

"Едно законодстелство да е ефективно трябва за неговото приемане да е постигнат консенсус, за да има гаранция, че то ще се прилага и че след приемането му 6 месеца, след това няма да правим нови промени. Наистина хората са объркани от промените в законодателството, вллючително и мен ако ме питатв новите актуалните неща, не всичките ще ги знам", каза още вътрешният министър Младен Маринов.

"Предлагаме ви през 2020-та да иготвите пътна карта, която да бъде приета от парламента, така че да няма хрумвания един закон, три кодекса, седем наредби, да има ясна предвидимост за всички наредби", заяви Богдан Млъчков.