Министърът коментира темата на кръгла маса за пътния травматизъм

Изцяло нов Закон за движение по пътищата, който да въведе ясно правила и да засили контрола по придобиване на правоуправление. Това анонсира министърът на транспорта Росен Желязков. Амбицията му е законът да бъде приет до края на 44-то Народно събрание.

Транспортните министри в ЕС обсъдиха влиянието на пакет "Мобилност" върху климата

"Дотогава ние ще се занимаваме с наредба 37, наредба 38, със спорове за 31, 41 часа ли да бъдат обученията и ще объркваме обществото", каза министърът на транспорта Росен Желязков.

"Едно законодстелство да е ефективно трябва за неговото приемане да е постигнат консенсус, за да има гаранция, че то ще се прилага и че след приемането му 6 месеца, след това няма да правим нови промени. Наистина хората са объркани от промените в законодателството, вллючително и мен ако ме питатв новите актуалните неща, не всичките ще ги знам", каза още вътрешният министър Младен Маринов.

"Предлагаме ви през 2020-та да иготвите пътна карта, която да бъде приета от парламента, така че да няма хрумвания един закон, три кодекса, седем наредби, да има ясна предвидимост за всички наредби", заяви Богдан Млъчков.

 

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си